Artík 2007 – pátek 1.6.

07 _img_1678 - Copy

…další den XC ujeťárny

Takže artík, druhej den, tedy pátek. Kolem osmý se začínaj první ranní ptáčata slejzat u vohně a snídá se. Dopoledne jsou na programu doplňkový disciplíny, vytahuju svoje kolo, konečně nějaká sranda a ne jen hamtání po lese. První disciplína – technickej okruh. Jednoduchý věcičky na louce jako přejezd přes malou dvojitou houpačku, podjezd pod provazem, průjezd korýtkem akorát na šířku pláště, trojitá houpačka, slalom mezi tyčkama a pak lávka s minidropíkem na konci, nízko nad zemí ale trošku do kopce. Nic těžkýho, přesto XCčkaři předváděli občas slušný tlamy, hlavně na houpačce nebo na lávce a byla fakt radost se dívat. Šwejk zabral a vyhrál to, druhej Cigi, já třetí.

05 _img_1368

Pak se jelo na další doplňkovku nazvanou bajkross. V nedaleký pískovně vymlíkovaná cestička, je to nahoru dolu, takže technika i dupačka, tohle mě baví asi nejvíc, na jednom místě dokonce malej trojáček, takže i takovej bikrosovej prvek :o) Jsme „spravedlivě rozlosovaný“ do dvojic, já jedu s Cigim poslední. Cigi mi ujíždí do kopce, kde marně na svý silniční kazetě hledám lehčí převod a obhajuje loňský prvenství, já nakonec druhej.

06 _img_1460

06 _img_1611

Po doplňkovkách fasujeme oběd, cpeme se a potom vyrážíme na páteční etápku. Já mam problém, na Koně se odjebaly kliky, jsou obě vyžvejklý, takže si pučuju červenýho RockMachina od Martinovo pani a Šwejk se mi směje, že mam holčičí kolo. Pátečníetápka už se jede po dvojicích stylem, že dostaneme výřez z mapy, kde je vyznačenej bod, kam se máme dostat. Každý družstvo si z mapy opíše, jak se na místo dostane, případně obkreslí kousek mapy a jede. Na tom místě je na stromě další výřez z mapy s dalším bodem atd. Bodů je celkem devět. Pořadatelé oznamujou, že to celý měří asi 70. Vzhledem k tomu, že se startuje něco po druhý, tak to bude docela oříšek. Takže vyrážíme, Šwejk se táhne jako smrad a ještě před prvnim bodem nás někdo dojíždí. Jedem z bodu na bod, celkem bez bloudění. Postupně se ukazuje, že vzdálenosti mezi jednotlivejma bodama jsou asi 10 kiláků a že to teda bude asi víc než 70 celkově. Asi na třetim bodě stojí Mety s Jeepem, máme toho dost a říkáme mu, že to asi brzo zabalíme. Jedem ještě na čtvrtej a nakonec se hecnem a jedem i na pátej. To už je ale asi osm večer a rozhodujem se, že se musíme nějak dostat do campu, než bude tma. Problém je, že máme jen výřez mapy a moc nevíme, kde jsme. Takže valíme údolím potoka, po menšim kufru se kus vracíme a drápeme se nahoru z údolí a přijíždíme do Mladotic, asi 15 kiláků od campu. To už začíná bejt pomalu tma. Dupeme po áčku směr Manětím, ale za chvilku vzdáváme, po tmě po silnici neosvětlený, neni žádnej šlágr, voláme na základnu a Jakub nás vyzvedává Jeepem. Celkem jsme dali asi 70 kiláků a objeli jsme 5 bodů z devíti. V campu už je většina dvojic, celý to daly asi tři a dozvídáme se, že celkem to mělo asi 105. Za odpoledne na bajku slušnej výkon. Jinak Rock Machine pohoda, nevim, proč ty XCčkaři kupujou tak drahý kola, když se to dá jezdit v podstatě na čemkoliv. Fyzička taky oukej, zjišťuju, že když se jezdí tak je v podstatě jedno jak a co. Jedinej problém je, že při XC se pořád sedí, takže v pátek večer už mam slušně rozsekanou prdel a přimět se sedět v sedle už chce hodně sebezapření.

07 _img_1678

No, večer už jenom dlabanec, chvilku posedět u vohně, něco málo praděda na zahřátí a já to balim, Šwejk na to, že na kole už sotva motal nohama, se drží a doráží do stanu někdy k ránu.

Fotečky zase od Michala (www.hadcore.cz). Report ze soboty co nevidět. Stay tuned.

2 thoughts on “Artík 2007 – pátek 1.6.

Napsat komentář